Storseger för Ore hemma mot Långshyttan

Ore hade en riktig målfest när man besegrade Långshyttan hemma i Furudals Hockeycenter i hockeytrean Dalarna. Ore vann med hela 24-1 (10-0, 8-1, 6-0).

Snackisen var Viktor Erkapers – som gjorde hela fem av Ores mål.

Ore spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 10-0, tre mål av William Wikstrand, tre mål av Loic Dury, ett mål av Isac Kilstadius, ett mål av Elias Wikstrand, ett mål av Rhodri Lewis och ett mål av Viktor Erkapers. Och det var bara början. Även i andra perioden var det Ore som var starkast. Laget vann perioden med hela 8-1 och ställningen efter två perioder var 18-1.

Ore fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 24-1. Målen i sista perioden gjordes av William Wikstrand, Rhodri Lewis, Patrick Tschernitz, Brayden Haskell, Loic Dury och Otto Honak.

William Wikstrand gjorde fyra mål för Ore och åtta målgivande passningar, Viktor Erkapers stod för fem mål och fyra assists, Rhodri Lewis gjorde två mål och spelade dessutom fram till fyra mål, Loic Dury gjorde fyra mål och spelade dessutom fram till två mål, Elias Wikstrand gjorde ett mål och fyra målgivande passningar, Jonas Norlin gjorde ett mål och spelade dessutom fram till tre mål, Otto Honak gjorde två mål och två målgivande passningar, Emil Pajala hade fyra assists och Isac Kilstadius gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål.

Ore har två segrar och tre förluster och 41–26 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Långshyttan har fem förluster och 7–107 i målskillnad.

Med tre omgångar kvar är Ore på sjunde plats i tabellen, och Långshyttan är på tionde plats.

Nästa motstånd för Ore är Häradsbygden. Långshyttan tar sig an Kvarnsveden hemma. Båda matcherna spelas fredag 26 januari 19.00.