Älvdalen vann med 7-6 hemma mot Ockra

Det blev dramatiskt när Älvdalen vann mot Ockra i hockeytrean Dalarna på fredagen. Laget vann med 7-6 (1-2, 2-4, 4-0) hemma i Älvdalens Ishall. Elias Flood blev matchhjälte med sitt avgörande 7-6-mål med bara 38 sekunder kvar av matchen.

Ockras lagledare Fredrik Eljas:

– Sport är grym ibland! Det är ju sånt här som inte får hända men ändå händer det ibland! Bara bita ihop och komma igen och ge en eloge till Älvdalen för en stark vändning.

Första perioden var jämn. Älvdalen inledde bäst och tog ledningen genom Simon Olsson efter 11.04, men Ockra kvitterade genom Trolle Samuelsson. Och Ockra hann också ta ledningen, genom Jesper Rosendahl. Även i andra perioden var det Ockra som var starkast. Laget vann perioden med 2-4 och ställningen efter två perioder var 3-6.

Älvdalen hade greppet över spelet i tredje perioden. Laget vann perioden med 4-0 och matchen med 7-6.

Sonny Karlsson gjorde tre mål för Älvdalen och spelade dessutom fram till två mål och Elias Flood stod för två mål och två assists. Anton Krigsman gjorde två mål och en assist, Emil Johansson hade tre assists och Trolle Samuelsson gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål för Ockra.

Förlusten var Ockras tredje uddamålsförlust.

I tabellen innebär det här att Älvdalen nu ligger på sjunde plats. Ockra är på fjärde plats.

Nästa motstånd för Älvdalen är Hedemora. Lagen möts fredag 19 januari 19.00 i Hemköp Arena. Ockra tar sig an Häradsbygden hemma söndag 21 januari 19.00.