Hedesunda vann – efter Oskar Qvists hattrick

Oskar Qvist stod för tre mål när Hedesunda vann mot Robertsholm på hemmaplan i hockeytrean Gästrikland. Till slut blev det 5-3 (0-0, 4-1, 1-2).

Övriga mål för hemmalaget gjordes av Emil Hammarlund och Hampus Söderblom, målen för Robertsholm gjordes av Emil Eriksson 2 och Axel Eklöf.

– Vi gör en bra match från start och styr första fram till slutet av perioden när vi åker på en utvisning och de tar över lite i slutet på första. I andra får vi lite utdelning som vi inte får i första och i tredje så spelar vi av det och kan hålla emot till att de tar slut. Kul att Oskar pillar in några puckar också, tyckte Hedesundas tränare Isaac Östlund, efter matchen.

Robertsholms tränare Robin Larsson:

– Vi är bekväma och tyvärr så har vi manfall när vi har kniven på strupen. Tråkigt.

Med det tog hemmalaget Hedesunda en skön revansch, eftersom Robertsholm vann senaste mötet lagen emellan med hela 14-7.

Den första perioden slutade 0–0. Hedesunda hade övertaget i andra perioden. Laget inledde målskyttet efter 4.56 genom Emil Hammarlund, och gick upp till 2-0 innan Robertsholm svarade.

4-1 blev det till slut för Hedesunda. Hedesunda ökade ledningen till 5-1, återigen genom Oskar Qvist efter 12.34 i tredje perioden.

Axel Eklöf och Emil Eriksson reducerade förvisso, men närmare än 5-3 kom inte Robertsholm. Hedesunda tog därmed en stabil seger.

Robertsholms Emil Eriksson stod för fem poäng, varav två mål. Oskar Qvist gjorde tre mål för Hedesunda.

Hedesunda har två segrar och tre förluster och 12–27 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Robertsholm har tre vinster och två förluster och 26–22 i målskillnad.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Hedesunda på nionde plats och Robertsholm på sjätte plats.

I nästa match, tisdag 23 januari 19.30, har Hedesunda Huge hemma i Hedesunda Ishall, medan Robertsholm spelar borta mot Skutskär.