Oscar Eckerberg det stora utropstecknet när Motala slog Töreboda

Motala besegrade Töreboda hemma i HockeyTrean Alltrean södra B med 6-2 (2-0, 1-0, 3-2). Men mycket snack handlade om Oscar Eckerberg – som gjorde ett hattrick för Motala. Övriga mål för hemmalaget gjordes av Elias Kornehed, Jakob Mattsson och Tom Nyberg, målen för Töreboda gjordes av Oskar Rylander och Alexander Rånge.

Segern var Motalas fjärde på de senaste fem matcherna.

I början av matchen var Motala starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom mål av Oscar Eckerberg och Elias Kornehed. Efter 14.35 i andra perioden nätade Oscar Eckerberg på nytt, på pass av Albin Wadström och Lucas Mautner och gjorde 3-0. Motala vann också tredje perioden 3-2 och matchen slutade 6-2.

Motalas Albin Wadström hade fyra assists och Oscar Eckerberg gjorde tre mål.

I tabellen innebär det här att Motala nu ligger på andra plats. Töreboda är på sjätte plats.

Motala tar sig an Munkedal i nästa match hemma lördag 27 januari 16.00. Töreboda möter Sörhaga/Alingsås hemma söndag 28 januari 16.00.