Rönnäng bröt Sörhaga/Alingsås fina vinstsvit

Sörhaga/Alingsås har spelat bra i HockeyTrean Alltrean södra B. Inför matchen borta mot Rönnäng hade laget tagit fem raka segrar. På söndagen tog det stopp och matchen i Tjörns Ishall slutade 8-5 (4-1, 1-4, 3-0). Det var första förlusten i serien för Sörhaga/Alingsås.

– Matchen blev tyvärr som vi tränare pratade om att det inte fick bli. Vi är inte tillräckligt ödmjuka och släpper alldeles för många lägen bakåt. Saknar några backar som är sjuka och vi lyckas inte hjälpa våra målvakter. Vi behöver ladda om snabbt och komma ut hårt på onsdag mot Munkedal, kommenterade Sörhaga/Alingsås tränare Martin Krook.

Rönnängs ledare Erik Bergström:

– En tight match! Vi är starkast i tredje perioden och vinner rättvist.

I första perioden var det Rönnäng som var starkast. Laget vann perioden med 4-1.

I andra perioden var det i stället Sörhaga/Alingsås som hade greppet. Laget vann perioden med 1-4 och ställningen efter två perioder var 5-5.

Rönnäng spelade bra i tredje perioden och gick från 5-5 till 8-5 genom mål av Carl Hermansgård, Melker Samuelsson och Viggo Ganemyr och avgjorde matchen. Det sista målet kom med 1.40 kvar att spela.

Rasmus Robertsson och Melker Samuelsson gjorde två mål och två assist var för Rönnäng. Sörhaga/Alingsås Deniss Kontseus hade tre assists för Sörhaga/Alingsås.

Rönnäng stannar därmed på fjärde plats, och Sörhaga/Alingsås toppar fortfarande tabellen.

Lördag 27 januari 15.00 spelar Rönnäng hemma mot Vita Hästen. Sörhaga/Alingsås möter Munkedal hemma i Puahallen onsdag 24 januari 19.40.