Vita Hästen vinnare mot Skara – avgjorde i förlängningen

Matchen i HockeyTrean Alltrean södra B mellan hemmalaget Vita Hästen och gästande Skara var oavgjord vid full tid, 3-3. Först i förlängningen kom avgörandet, där Vita Hästen spikade segerresultatet, 4-3 (1-2, 1-0, 1-1, 1-0). Alexander Skoglund blev matchhjälte för Vita Hästen med sitt mål i förlängningen.

Skaras tränare Patrik Boström tyckte så här om matchen:

– Vi gör en riktigt bra hockey match igen. Vi är tillbakatryckta i långa stunder men spelar ett uppoffrande försvarsspel. Laget visar bra karaktär hela matchen och vi pressar Vita Hästen till förlängning. Vi är nöjda med matchen och är de första som plockat poäng i Himmelstalund denna säsongen.

I och med detta har Vita Hästen fyra raka segrar i HockeyTrean Alltrean södra B.

Skara tog ledningen efter 13 minuters spel, genom Viktor Jörnevik framspelad av Felix Arvidsson och Dennis Walette.

Vita Hästen kvitterade till 1-1 efter 14.07, när Sebastian Norén hittade rätt på pass av Isak Ekelund.

Skara tog ledningen på nytt efter 16.01, när Didrik Gardelach slog till assisterad av Olle Hagstedt.

Efter 10.53 i andra perioden slog Jens Holmström till, på pass av Isak Ekelund och Sebastian Norén och kvitterade för Vita Hästen. Skara gjorde 2-3 genom Mattias Allison efter 8.04 i tredje perioden.

Efter 13.40 av matchen kunde Hugo Leufvenius kvittera till 3-3 för Vita Hästen. I förlängningen tog det 2.27 innan Vita Hästen också avgjorde till 4-3. Matchvinnare för hemmalaget blev Alexander Skoglund, framspelad av Jesper Samuelsson och Jacob Tenemyr.

Förlusten var Skaras andra uddamålsförlust.

Vita Hästen har nu elva poäng efter fyra spelade matcher, medan Skara har fyra poäng efter fem matcher.

Nästa motstånd för Vita Hästen är Sörhaga/Alingsås. Lagen möts torsdag 18 januari 19.40 i Puahallen. Skara tar sig an Töreboda hemma fredag 19 januari 19.00.