Lysekil vann toppmötet mot Tibro IK med 5-4

Lysekil tog en stark seger på bortaplan när man vann mot Tibro IK i Hockeytrean södra A fortsättningsserie på söndagen med 5-4 (1-1, 2-1, 1-2, 0-0, 1-0) efter straffar. En viktig seger i toppen av tabellen.

Med tre omgångar kvar är Tibro IK på tredje plats i tabellen, och Lysekil är på andra plats.

Lysekils assisterande tränare Anders Friberg om matchen:

– Vi ger bort en poäng idag. Precis som i fredags så slarvar vi bort en vinst på ordinarie tid. Vi får se till att blir mer ödmjuka i spelet utan puck och vilja göra jobbet och slita i 60 minuter. Ett plus till vår 3:e femma som gör de bra idag.

Lysekil tog ledningen efter fem minuters spel, genom Alexander Eriksson på pass av Vincent Granlund och Andreas Mårthen.

Tibro IK kvitterade till 1-1 efter 11.29, när Henrik Dahlström fick träff assisterad av Erik Dahné och Alexander Yacob.

Laget tog också ledningen efter 20.56, genom Carl Gustavsson framspelad av Edvin Engman och Albin Lundqvist.

Efter 1.36 i andra perioden slog Patrik Saira till, och kvitterade för Lysekil.

Andreas Mårthen gjorde dessutom 2-3 efter 16.03 på pass av Julius Granlund och Vincent Granlund.

1.35 in i tredje perioden slog Patrik Saira till på nytt på pass av Jesse Lottonen och Julius Granlund och ökade ledningen för Lysekil.

5.47 in i perioden nätade Tibro IK:s Alexander Yacob framspelad av Valter Johansson och Carl Gustavsson och reducerade för Tibro IK.

Efter 14.31 nätade Alexander Yacob ännu en gång på pass av Carl Gustavsson och kvitterade för Tibro IK.

I straffläggningen var det Lysekil som avgjorde till 4-5. Den avgörande straffen stod Alexander Eriksson för.

Carl Gustavsson gjorde ett mål för Tibro IK och spelade dessutom fram till två mål och Alexander Yacob stod för två mål och ett assist.

Tibro IK har två vinster och tre förluster och 18–22 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Lysekil har tre vinster och två förluster och 22–24 i målskillnad. Det här var Tibro IK:s andra uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Lysekils fjärde uddamålsseger.

I nästa match möter Tibro IK Tidaholms HF hemma på lördag 10 februari 15.00. Lysekil möter Trollhättans HC tisdag 13 februari 19.40 borta.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: