Lysekil avgjorde i sista perioden och vann mot Tidaholms HF

Lysekil vann borta mot Tidaholms HF i Hockeytrean södra A fortsättningsserie med 5-4. Matchen var helt jämn efter två perioder, 4-4, innan Lysekil avgjorde i sista perioden.

– Vi blir hårt straffade ikväll. Det är små marginaler som avgör. Arbetsinsatsen får ändå godkänt då flera spelare dessutom får spela på ovana positioner, kommenterade Tidaholms HF:s tränare Jimmy Salker.

Lysekils assisterande tränare Anders Friberg:

– En riktigt lagseger. Vi kämpar i motvind i 60 minuter men vi krigar på. Gör 2 bra perioder och lyckas vända 2-4 till 5-4 och de är helt underbart. Vi vet att Tidaholm är ett bra lag och ta en seger här betyder mycket för våra grabbar. Härligt tryck på läktaren också. En kul match och tre härliga poäng.

Segermålet för Lysekil stod Isac Hallberg för 16.16 in i tredje perioden.

I första perioden var det Tidaholms HF som var starkast. Laget vann perioden med 3-2.

Efter 3.14 i andra perioden nätade Alfred Johansson på nytt, framspelad av David Nyström och Filip Franzén och gjorde 4-2.

Lysekils Vincent Granlund gjorde 4-3 efter 3.45 på pass av Elliot Nordholm och Jonathan Andersson.

Jesper Andersson gjorde dessutom 4-4 efter 10.42 framspelad av Linus Nielsen och Elliot Nordholm.

16.16 in i tredje perioden slog Isac Hallberg till återigen framspelad av Elliot Nordholm och Jesper Andersson och avgjorde matchen för Lysekil.

Lysekils Elliot Nordholm hade tre assists och Linus Nielsen hade tre assists.

Tidaholms HF har två vinster och tre förluster och 23–21 i målskillnad på de senaste fem matcherna. Det här var Tidaholms HF:s tredje uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Lysekils andra uddamålsseger.

För hemmalaget betyder resultatet andra plats i tabellen. Lysekil är på första plats.

Nästa motstånd för Tidaholms HF är Uddevalla. Lagen möts fredag 26 januari 19.30 i Fridhemshallen. Lysekil tar sig an LN 70 borta tisdag 23 januari 19.00.


 

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: