Hattrick av Felix Henning när Uddevalla slog LN 70

Felix Henning stod för ett hattrick när Uddevalla besegrade LN 70 på hemmaplan i Hockeytrean södra A fortsättningsserie med 5-4 (3-2, 2-2, 0-0).

Övriga mål för hemmalaget gjordes av Felix Andreasson och Dylan Bergqvist Månskär, målen för LN 70 gjordes av Erik Fagerlin, Emil Haag, Carl-Johan Svensson och Joachim Wallin.

– Skönt att börja det nya året med en vinst mot ett meriterat LN70. Vi håller ihop laget på ett bra sätt och jobbar för varandra, vilket var nyckeln idag. Kul för Felix att han får utdelning för allt slit han lägger ned på banan idag, kommenterade Uddevallas lagledare Niklas Samuelsson efter matchen.

Det var första segern för Uddevalla, efter 0-1 mot Trollhättans HC i premiären.

I första perioden var det Uddevalla som var starkast. Laget vann perioden med 3-2.

Uddevalla inledde andra perioden med att göra 4-2 genom Felix Andreasson, innan LN 70 svarade, och gick ikapp. Kvitteringen stod Erik Fagerlin för framspelad av Theo Båthen och Joel Wiklund efter 15.29.

I slutminuterna var det dock Uddevalla som tog greppet. Felix Henning gjorde 5-4 efter 19.33, på pass av André Johansson och Pontus Nestorsson. Tredje perioden blev mållös, och Uddevalla höll i sin 5-4-ledning och vann.

Uddevallas Felix Henning stod för tre mål och ett assist.

Uddevalla tar sig an Lysekil i nästa match borta fredag 12 januari 19.30. LN 70 möter Tibro IK borta söndag 14 januari 16.00.