Väntad seger för Varberg som förlänger vinstsviten

Allt talade för seger för Varberg, och så blev det också när det formstarka laget mötte Falkenberg på hemmaplan. Efter segersiffrorna 10-1 (2-0, 4-0, 4-1) har nu Varberg fyra raka segrar. Falkenberg har fem förluster i rad i Hockeytrean södra B fortsättningsserie.

Varbergs huvudtränare Fredrik Mattsson om matchen:

– En match som inte var speciellt strukturerad. Vi tog dock initiativet efter första perioden och fick in några puckar. Viktigt att behålla skärpan matchen igenom och vi lyckades väl okej med det. Serien är oerhört jämn i toppen så varje mål kan bli viktig i slutändan.

Varberg spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 4-0 genom två mål av Aaron Magnusson, ett mål av Lucas Nielsen och ett mål av Bror Gullberg. Och det var bara början. Även i andra perioden var det Varberg som var starkast. Laget vann perioden med 4-0 och ställningen efter två perioder var 6-0.

Varberg vann också tredje perioden 4-1 och matchen med hela 10-1.

Varbergs Aaron Magnusson stod för tre mål och två assists, Lucas Nielsen gjorde två mål och spelade dessutom fram till tre mål, Marcus Andersson gjorde ett mål och tre målgivande passningar och Jakob Walfridsson hade tre assists.

Varberg har nu tio poäng efter fyra spelade matcher, medan Falkenberg är utan poäng efter fem matcher.

Varberg tar sig an Kungsbacka i nästa match borta fredag 26 januari 19.00. Falkenberg möter Hovås borta söndag 28 januari 17.00.