Straffar avgjorde – Lejonet vann mot Lenhovda

Lejonet spelade mot Lenhovda hemma i en riktigt jämn match i Hockeytrean södra C fortsättningsserie. Efter ordinarie matchtid var matchen oavgjord, lika så efter förlängningen, och först i straffläggningen kunde hemmalaget avgöra till 4-3 (0-1, 2-1, 1-1, 0-0, 1-0). Det avgörande straffmålet stod Felix Ahlberg Hansson för.

Lenhovdas tränare Emil Gummesson tyckte så här om matchen:

– Vi tar som grupp många steg i rätt riktning idag, men faller på lite olyckliga omständigheter som det ofta blir när man försöker vända en dålig trend. Vi kommer om vi fortsätter såhär få mer av det vi förtjänar. Vi måste bara fortsätta på inslagen väg.

Segern var Lejonets fjärde på de senaste fem matcherna, och fjärde raka segern på hemmaplan.

Lenhovda tog ledningen efter 19.34, genom William Ljungqvist på pass av Jesper Joelsson och Andreas Anarp. Lenhovda inledde andra perioden med att göra 0-2 genom Wilhelm Olsson, innan Lejonet svarade, och gick ikapp. Kvitteringen stod Fabian Ahlberg för framspelad av Ludvig Sebelius och Anton Andersson efter 18.04.

I slutminuterna var det dock Lenhovda som tog greppet. 16.11 in i tredje perioden nätade Lejonets Ludvig Sebelius och kvitterade för Lejonet. I straffläggningen var det Lejonet som avgjorde till 4-3. Den avgörande straffen stod Felix Ahlberg Hansson för.

Ludvig Sebelius gjorde ett mål för Lejonet och två målgivande passningar.

Det här var Lejonets tredje uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Lenhovdas andra uddamålsförlust.

Lejonet har nu tio poäng efter fem spelade matcher, medan Lenhovda har fyra poäng efter fyra matcher.

I nästa match, söndag 21 januari 16.00, har Lejonet Rydaholm hemma i Karlslundshallen, medan Lenhovda spelar borta mot Diö.