Två snabba mål i sista perioden avgjorde för Eksjö mot Linköping Mighty Ravens

En jämn match mellan hemmalaget Linköping Mighty Ravens och gästande Eksjö avgjordes först i tredje perioden, där Jonatan Rytting gjorde 5-5 och Isac Levander två minuter senare gjorde 5-6 för Eksjö. Eksjö vann matchen i Hockeytrean södra D fortsättningsserie med 6-5 (1-2, 3-2, 2-1).

– Vi gör ju defenitivt inte en av våra bättre matcher. Första perioden är vi inte på isen känns det som. I andra tar vi tag i det lite och tar igen målmässigt. Tredje är mer kamp men vi är det bättre laget och vinner rättvist och avgör i powerplay efter halva sista. Kristian Harrysson gör en riktigt bra match tillsammans med det nykomponerade backparet Rasmus Jonsson och David Samuelsson, tyckte Eksjös lagledare Anders Börjesson, efter matchen.

Linköping Mighty Ravens huvudtränare Daniel Johansson kommenterade matchen:

– En match vi inledde väldigt bra period ett, vad matchen lider blir det tungt med 13 man, surt med förlust i en tight välspelad match.

Isac Levander blev matchhjälte med sitt avgörande 6-5-mål 10.39 in i tredje perioden.

Linköping Mighty Ravens startade matchen vassast. Laget ryckte åt sig en 2-0-ledning genom mål av Johan Fivelstedt och Emil Erkgärds innan Eksjö svarade och gjorde 2-1 genom Alfred Hugosson. I andra perioden var det i stället Eksjö som hade övertaget. Laget vann perioden med 2-3 och ställningen efter två perioder var 4-4.

Eksjö var starkast i även i tredje perioden. Laget vann perioden med 1-2 och matchen med 6-5.

Eksjös Arvid Sundlöf stod för tre poäng, varav ett mål.

Det här var Linköping Mighty Ravens tredje uddamålsförlust den här säsongen.

Linköping Mighty Ravens stannar därmed på fjärde plats, och Eksjö på tredje plats, i tabellen.

Söndag 11 februari spelar Linköping Mighty Ravens hemma mot Skärblacka 17.00 och Eksjö mot Wettern borta 16.00 i Vadstena Ishall.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: