Eksjö vann klart borta mot Valdemarsvik

Eksjö vann på bortaplan mot Valdemarsvik i Hockeytrean södra D fortsättningsserie med klara 6-1 (3-0, 1-0, 2-1).

Eksjös lagledare Anders Börjesson tyckte till om matchen:

– Vi kommer med tre poäng i ryggen från i fredags. Inget snack om saken, vi dominerar stora delar av matchen. En bra generalrepetition inför ett formstarkt importlag som väntar på fredag. Extra plus till vår kapren Oskar “Bulta” Karlsson som stod välplacerad framför mål så att lagkamraterna kunde sikta på honom så även han fick göra mål ikväll.

Eksjö spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-3 genom tre snabba mål i mitten av perioden av Henrik Jönsson, Arvid Sundlöf och Isac Levander. Efter 5.12 i andra perioden nätade Isac Levander på nytt, på pass av Henrik Jönsson och David Samuelsson och gjorde 0-4. 11.04 in i tredje perioden slog Walter Tholander till framspelad av Hugo Svensson och reducerade för Valdemarsvik. Fler mål än så blev det inte för Valdemarsvik.

11.29 in i perioden nätade Eksjös Oskar Karlsson framspelad av Alfred Hugosson och ökade ledningen för Eksjö.

Efter 16.35 slog Oskar Karlsson till återigen på pass av Alfred Hugosson och Carl Blomqvist och ökade ledningen för Eksjö. Det fastställde slutresultatet till 1-6.

Isac Levander gjorde två mål för Eksjö och två assist och Henrik Jönsson stod för tre poäng, varav ett mål.

Valdemarsvik har en vinst och fyra förluster och 9–25 i målskillnad på de senaste fem matcherna.

Valdemarsvik har nu två poäng efter fem spelade matcher, medan Eksjö har nio poäng efter fyra matcher.

Söndag 28 januari 16.00 spelar Valdemarsvik borta mot Skärblacka. Eksjö möter Virserum hemma i Storegårdshallen fredag 26 januari 19.00.