Kiruna City bröt Rosviks fina vinstsvit

Rosvik har spelat bra i HockeyTvåan Alltvåan norra AB herr. Inför matchen hemma mot Kiruna City hade laget tagit fem raka segrar. På söndagen tog det stopp och matchen i Norrbotten Stål Arena slutade 6-8 (1-3, 3-2, 2-3). Det var första förlusten sedan den 12 januari för Rosvik.

I första perioden var det Kiruna City som var starkast. Laget vann perioden med 1-3.

Rosvik hade greppet över spelet i andra perioden. Laget vann perioden med 3-2 och ställningen efter två perioder var 4-5.

Kiruna City startade tredje perioden vassast. Laget gick från 4-5 till 4-7. Men Rosvik svarade och gjorde 5-7.

Därefter var det dock Kiruna City som avgjorde. Laget gjorde 5-8 med två minuter kvar att spela genom Anton Elenius på pass av Kristian Eriksson. Rosvik hann få in en reducering till, och slutresultatet blev 6-8.

Anton Elenius gjorde tre mål för Kiruna City och två assist, Andreas Kero stod för fyra poäng, varav ett mål, Hjalmar Esko gjorde ett mål och spelade dessutom fram till tre mål och Kristian Eriksson gjorde ett mål och spelade fram till två mål. Magnus Isaksson gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål för Rosvik.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Rosvik på andra plats och Kiruna City sist, på åttonde plats. Noteras kan att Rosvik sedan den 18 januari har avancerat fyra placeringar i tabellen.

Nästa motstånd för Rosvik är Lejon. Lagen möts onsdag 14 februari 19.00 i Skellefteå Kraft Arena. Kiruna City tar sig an Vindeln hemma lördag 17 februari 18.00.