Revansch och tre poäng för Teg

Teg gick segrande från matchen i HockeyTvåan Alltvåan norra AB herr när laget mötte Vindeln hemma i Winpos Arena på söndagen. Så såg det inte ut i lagens senaste möte då Vindeln vann med 7-1. Den här gången blev slutresultatet 7-3 (3-0, 3-3, 1-0).

– Vi startar matchen starkt och tar ledning efter 2 minuter. Vi spelar bra, har maximalt med utdelning och är uppe i ledning med 6-0 med halva matchen spelad. Sen kommer en dipp med 5 minuter kvar av andra perioden. Vindeln trycker på gasen och får in 3 snabba mål. Periodpausen kom lägligt, vi kunde hitta tillbaka till vårt spel i den tredje perioden och tar en viktigt seger mot ett skickligt Vindeln. Nu väntar lite speluppehåll och vi ser fram emot en bra träningsvecka, kommenterade Tegs huvudtränare Henrik Hetta.

Vindelns tränare Jens Endfors tyckte så här om matchen:

– Vi gav bort matchen tidigt och Teg vinner rättvist.

Teg spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 3-0 genom mål av Dennis Adolfsson, Mattias Moström och Simon Strömberg. Andra perioden slutade 3-3 och ställningen efter två perioder var 6-3.

11.00 in i tredje perioden slog Axel Enander till framspelad av Dennis Adolfsson och Mattias Moström och ökade ledningen för Teg. Det fastställde slutresultatet till 7-3.

Lucas Edvardsson gjorde två mål för Vindeln och ett assist och Alexander Westerbergh stod för tre poäng, varav ett mål. Dennis Adolfsson gjorde ett mål och totalt tre poäng för Teg.

Teg stannar därmed på andra plats, och Vindeln på femte plats, i tabellen. Noteras kan att Teg sedan den 12 januari har avancerat sex placeringar i tabellen.

I nästa omgång har Teg Sunderby borta i Sunderby Ishall, tisdag 13 februari 19.40. Vindeln spelar borta mot Lejon tisdag 6 februari 19.00.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: