HC Lidköping starkast i straffläggningen – vann borta mot Sölvesborg

Det var jämnt hela vägen när Sölvesborg mötte HC Lidköping hemma i HockeyTvåan Alltvåan södra herr. Först efter straffar kunde lagen skiljas åt. HC Lidköping var kyligare i avsluten och vann med 3-2 (1-0, 1-1, 0-1, 0-0, 1-0). Oliwer Fjellström blev hjälte i straffläggningen.

HC Lidköpings tränare Nicklas Svedberg om matchen:

– Segt, krampaktigt och inte alls en bra match. Boxplayet och målvaktsspelet löser segern för oss. Poängen var de viktiga ikväll och det är det enda vi tar med oss.

HC Lidköping tog ledningen efter 17.30, genom Oliwer Fjellström assisterad av Oscar Forsmark och Jacob Söderström. Efter 5.57 i andra perioden nätade Ludvig Seydlitz, på pass av Simon Bondesson och kvitterade för Sölvesborg.

HC Lidköpings Oscar Ahokas gjorde 1-2 efter 14.32 framspelad av Hampus Höglund och Hannes Hjalmarsson.

14.32 in i tredje perioden nätade Sölvesborgs Janis Karklins framspelad av Hlib Tkach och Simon Bondesson och kvitterade för Sölvesborg.

Fjärde perioden blev mållös.

Det här var Sölvesborgs femte uddamålsförlust den här säsongen. Det var även HC Lidköpings tredje uddamålsseger.

Med fyra omgångar kvar är Sölvesborg sist i serien, och HC Lidköping är på åttonde plats.

I nästa match, söndag 11 februari, har Sölvesborg Mölndal borta i Åby Ishall 16.10, medan HC Lidköping spelar hemma mot Pantern 16.00.