Värnamo vände underläge och vann

Värnamo låg under med två mål efter första perioden i hemmamatchen i HockeyTvåan Alltvåan södra herr mot Sölvesborg. Men laget vände underläget, och vann, med 4-3 (1-3, 0-0, 3-0) i onsdagens match i Axelent Arena.

Sölvesborgs tränare Jonas Kellander tyckte till om matchen:

– Vi börjar bra som vanligt. Leder med 3-1 efter första och har bra tryck i grejerna. I Andra släpper vi lite på jobbet. Blir bekväma och alla ska hålla i pucken, men vi håller de på utsidan även om de tar över. Sen kommer tredje. Helt otroligt dåligt. Vi blir som små små skolpojkar, inte en vunnen närkamp, gnäller på allt men gör absolut inget för att det ska bli bättre. Jag är så fruktansvärt besviken på en del av spelarna. Man kan ha en massa krav och åsikter, men att vinna en kamp framför mål är tydligen för mycket begärt.

Victor Johannesson stod för Värnamos avgörande mål 10.00 in i tredje perioden.

Värnamo tog ledningen efter fem minuters spel, genom Oscar Norell assisterad av Malte Larsson och Alfred Andersson.

Sölvesborg kvitterade till 1-1 efter 7.42, genom Aron Johansson framspelad av Andreas Boman.

Laget tog också ledningen efter 12.47, när Olle Hamn-Löfberg hittade rätt på pass av Valter Johansson och Simon Bondesson.

Sölvesborg ökade också ledningen till 1-3 efter 17.16, när Hlib Tkach fick träff på pass av Felix Melin och Elton Möller.

Efter 20.53 i andra perioden slog Martin Mörck till, på pass av David Good och Simon Westlund och reducerade åt Värnamo. 8.14 in i tredje perioden nätade Värnamos David Good framspelad av Nils Svensson och Martin Mörck och kvitterade för Värnamo.

Efter 10.00 slog Victor Johannesson till på pass av Markus Pettersson och Alfred Andersson och avgjorde matchen.

Värnamo har två segrar och tre förluster och 11–22 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Sölvesborg har fem förluster och 12–23 i målskillnad. Det här var Värnamos tredje uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Sölvesborgs tredje uddamålsförlust.

För Värnamo gör resultatet att man nu ligger på sjätte plats i tabellen, medan Sölvesborg är på tionde och sista plats.

Nästa motstånd för Värnamo är HC Lidköping. Sölvesborg tar sig an Grästorps IK borta. Båda matcherna spelas söndag 28 januari 16.00.