Bäcken ny serieledare efter 7-2 mot Sölvesborg

Det blev 7-2 (2-1, 0-0, 5-1) hemma för Bäcken mot Sölvesborg i söndagens match. Därmed är laget serieledare i HockeyTvåan Alltvåan södra herr, en poäng före Boro/Vetlanda, efter nio spelade matcher. Sölvesborg ligger på tionde plats i tabellen.

– Vi börjar bra och leder välförtjänt efter första även om skotten sa något annat. I andra går vi ner oss något, men i sista tar vi tag i taktpinnen rejält och vinner välförtjänt sista perioden med 5-1. Sölvesborg är ett hårt jobbande lag, men vevar alldeles för mycket med klubborna vilket borde renderat i betydligt fler utvisningar, tyckte Bäckens assisterande tränare Tom Eriksson, efter matchen.

Sölvesborgs tränare Jonas Kellander:

– Vi börjar bra som vi brukar göra. Har en hel del spel i deras zon men gör inget mål. De gör 2 mål på oss innan vi kan göra vårt första. Andra perioden jobbar vi på riktigt bra trots att vi fick en hel del utvisningar mot oss och ingen med oss. Lite konstigt kan man tycka med tanke på hur det såg ut i spelet. I tredje har vi några möjligheter men när vi försöker framåt så öppnar det sig en del bakåt och i samband med individuella misstag/fusk så blir det 5 i baken. Glädjande var vårt power play som var 100% idag.

Bäcken startade matchen vassast. Laget ryckte åt sig en 2-0-ledning genom mål av Linus Jonasson innan Sölvesborg svarade och gjorde 2-1 genom Felix Heljemo.

Andra perioden blev mållös. Bäcken tog kommandot i tredje perioden. Laget inledde målskyttet efter 2.10 genom Linus Jonasson, och gick upp till 5-1 innan Sölvesborg svarade.

Slutresultatet blev 7-2 i Bäckens favör.

Linus Jonasson gjorde tre mål för Bäcken och ett målgivande pass och Alexander Esbjörs hade tre assists.

Bäcken har tre segrar och två förluster och 23–12 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Sölvesborg har en vinst och fyra förluster och 17–23 i målskillnad.

Bäcken möter Vänersborg i nästa match hemma onsdag 24 januari 19.00. Sölvesborg möter samma dag Värnamo borta.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: