Motala vann i HockeyTvåan Kvalserie A södra herr mot Sörhaga/Alingsås

Motala vann på hemmaplan mot Sörhaga/Alingsås i HockeyTvåan Kvalserie A södra herr, med 6-3 (3-1, 1-0, 2-2).

Sörhaga/Alingsås tränare Martin Krook:

– Just nu är det svårt att analysera matchen. Jag är grymt ledsen och uppgiven. Tyvärr låser det sig för oss och vi får inte ut det spel som vi har i oss. Vi får försöka hitta något i de 3 sista matcherna och avsluta på ett bra sätt men just nu känns allt tomt.

Riktigt bra var Marcus Schelin, som stod för hela fyra mål för Motala.

Sörhaga/Alingsås började bäst och gjorde 0-1 redan i matchupptakten. Efter bara 30 sekunder slog Pontus Lagström till framspelad av Ville Rosén och Viktor Wåhleman.

Motala kvitterade till 1-1 snabbt. Efter 1.56 slog Marcus Schelin till assisterad av Jimmy Bothén och Jakob Malmsten.

Laget tog också ledningen efter 2.37, när Albin Albrektsson slog till på pass av Tom Nyberg.

Motala gjorde 3-1 efter 18.54, återigen genom Marcus Schelin assisterad av Jakob Mattsson och Jakob Malmsten.

Andra perioden var länge mållös. Motala gick från 3-1 till 5-1 genom två mål av Marcus Schelin på 1.44 i slutet av perioden. Efter 8.31 av matchen kunde Deniss Kontseus och Ville Rosén göra både 5-2 och 5-3 för Sörhaga/Alingsås.

Motala kunde dock avgöra till 6-3 med 7.58 kvar av matchen genom Albin Wadström.

Motalas Marcus Schelin gjorde fyra mål och Jimmy Bothén hade tre assists. Ville Rosén stod för tre poäng, varav ett mål för Sörhaga/Alingsås.

Sörhaga/Alingsås har haft en tuff start på serien och är helt utan poäng efter tre spelade matcher. Motala har nio poäng.

I nästa match, söndag 17 mars, har Motala Lerum borta i Vättlehallen 16.10, medan Sörhaga/Alingsås spelar borta mot Ulricehamn 16.00.