Motala vann borta mot Ulricehamn

Det blev seger för Motala på bortaplan mot Ulricehamn i HockeyTvåan Kvalserie A södra herr, med 4-2 (1-2, 2-0, 1-0).

Det var andra raka för Motala, efter 9-3-segern mot Lerum i första matchen.

Ulricehamn tog ledningen efter fem minuters spel, genom Felix Johansson på pass av Max Rapp och Ilya Zheltakov.

Motala kvitterade till 1-1 efter 7.24, när Jimmy Bothén hittade rätt assisterad av Marcus Schelin och Jesper Nilsson.

Ulricehamn tog ledningen på nytt efter 19.15, när Max Rapp fick träff framspelad av Felix Sandén och Ilya Zheltakov.

Efter 8.27 i andra perioden slog Marcus Schelin till, på pass av Jimmy Bothén och Jakob Mattsson och kvitterade för Motala.

Marcus Schelin gjorde dessutom 2-3 efter 14.27 framspelad av Jakob Mattsson och Jimmy Bothén.

6.39 in i tredje perioden nätade Motalas Patric Juel framspelad av Albin Wadström och ökade ledningen för Motala. Juel fullbordade därmed lagets vändning. Det fastställde slutresultatet till 2-4.

Motalas Marcus Schelin stod för tre poäng, varav två mål och Jimmy Bothén gjorde ett mål och spelade fram till två mål.

Nästa motstånd för Ulricehamn är Lerum. Motala tar sig an Sörhaga/Alingsås hemma. Båda matcherna spelas fredag 15 mars 19.00.