Svante Nordberg tremålskytt i Kovlands seger mot Kramfors-Alliansen

Svante Nordberg stod för ett hattrick när Kovland besegrade Kramfors-Alliansen på bortaplan med 6-2 (1-0, 4-1, 1-1) i hockeytvåan norra CD herr. Övriga mål för bortalaget gjordes av Emil Lindqvist, Marcus Persson och Eric Viklund, målen för Kramfors-Alliansen gjordes av Lucas Ljungström och Rasmus Nordén.

– Vi gör en stabil match. Framåt är vi riktigt bra men i defensiven finns en del att slipa på. Svante gör en mycket bra match med ett tre snygga mål som bevis för det, kommenterade Kovlands tränare Stefan Smedberg efter matchen.

I början av matchen var Kovland starkast och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom mål av Eric Viklund och Emil Lindqvist. Kovland stod därefter för tre raka mål i början av andra perioden när laget gick från 0-2 till 0-5 på bara 2.53.

Kramfors-Alliansen reducerade dock till 1-5 genom Rasmus Nordén efter 11.50 av perioden. Efter 4.18 i tredje perioden ökade Kovland på till 1-6, återigen genom Svante Nordberg.

Lucas Ljungström reducerade förvisso, men närmare än 2-6 kom inte Kramfors-Alliansen. Kovland tog därmed en säker seger.

Svante Nordberg gjorde tre mål för Kovland och spelade fram till ett mål och Emil Lindqvist stod för tre poäng, varav ett mål.

Kramfors-Alliansen har fem förluster och 9–27 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Kovland har tre vinster och två förluster och 24–13 i målskillnad.

Det här betyder att Kramfors-Alliansen är kvar på åttonde och sista plats, och Kovland stannar på andra plats, i tabellen.

I nästa match, tisdag 16 januari 19.30, har Kramfors-Alliansen Ånge borta i Kastbergshallen, medan Kovland spelar borta mot Sollefteå.