Nacka säkrade segern mot Hammarby

Segern på hemmaplan med 5-1 (1-0, 1-1, 3-0) gör att Nacka har säkrat segern i matchserien mot Hammarby i Play Off 1 till kvalserien HockeyEttan östra. Därmed vann Nacka med 2-0 i matcher.

– Kanonmatch av samtliga. Vi håller ned antalet skott mot oss och har samtidigt kyla i både uppspel och i anfallszon, kommenterade Nackas tränare Janne Andersson efter matchen.

Nacka tog ledningen efter 19.51, genom Hugo Fritzell på pass av Lucas Biberg och Leo Vasilisson. Efter 4.32 i andra perioden nätade Pontus Okerblad Westin, framspelad av Christoffer Usov och William Fällman och kvitterade för Hammarby.

Nackas Gustav Aderskog gjorde 2-1 efter 18.50 på pass av Pontus Palmborg och Philip Nilsson Fornes.

I tredje perioden var Nacka starkast och gick från 2-1 till 5-1 genom två mål av Pontus Palmborg och ett mål av Lukas Hilding och avgjorde matchen. Det sista målet kom med 1.14 kvar att spela.

Nackas Pontus Palmborg stod för två mål och ett assist.