Malung vann mot Kumla Hockey i första matchen

Malung har skapat sig ett överläge mot Kumla Hockey i playoff 2 till kvalserien Hockeyettan västra, efter vinst på hemmaplan med 5-2 (0-2, 2-0, 3-0) i första matchen. Malung kan därmed avgöra serien i nästa match på bortaplan i Ica Maxi Arena.

Kumla Hockeys tränare Richard Lindelöf kommenterade matchen:

– Ser fram emot returmötet.

Kumla Hockey startade matchen bäst och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom mål av Robin Karlsson och Viktor Greveback. Efter 7.35 i andra perioden slog Colin Alexandersson till, framspelad av Alexander Ljung och Philip Sundberg och reducerade åt Malung.

Emil Knuts gjorde dessutom 2-2 efter 15.32 på pass av Gabriel Olsson och Gabriel Lissel.

Malung stod därefter för tre raka mål i början av tredje perioden när laget gick från 2-2 till 5-2 på bara 5.39. Malung tog därmed en klar seger.

Emil Knuts gjorde ett mål för Malung och spelade dessutom fram till två mål och Gabriel Olsson stod för två mål och ett assist.

Lagen möts igen på lördag 16.00, i Ica Maxi Arena.