Tre poäng till Fagersta efter snabba mål mot Guldsmedshyttan

Fagersta vann hemma mot Guldsmedshyttan i hockeytvåan västra B herr med 4-1 (1-1, 0-0, 3-0). Matchen var helt jämn efter två perioder, där Karl Hassel gjorde 2-1 och Viktor Johansson 20 sekunder senare gjorde 3-1 för Fagersta.

– Det var en kamp ikväll, tajt och tuff match. Killarna krigar på grymt bra i 60 minuter. Det var viktiga poäng att spela om och vinner rättvist tillslut. Jag tycker vi vinner matchen på tålamodet vi visar som tillslut ger utdelning. Nu tar vi en välförtjänt ledig helg och laddar om till kommande derby vecka, kommenterade Fagerstas tränare Mathias Morén efter matchen.

Guldsmedshyttans tränare Niklas Bernström:

– En jämn match som avgörs på 20 sekunder. Två snabba mål bakåt i början av tredje och uppförsbacken blev lite för stor. Vi gör ett bra jobb i stort sätt hela matchen men det vill sig inte när det ska avgöras. Vi deppar i dag och tar nya tag nästa vecka.

Första perioden var jämn. Guldsmedshyttan inledde bäst och tog ledningen genom Jesper Jonsson efter 9.11, men Fagersta kvitterade genom Anton Sohlin bara en minut senare.

Andra perioden blev mållös. Fagersta spelade bra i tredje perioden och gick från 1-1 till 4-1 genom mål av Karl Hassel, Viktor Johansson och Elias Berglund och avgjorde matchen.

Viktor Johansson gjorde ett mål för Fagersta och två målgivande passningar.

För hemmalaget betyder resultatet tredje plats i tabellen. Guldsmedshyttan är på femte plats.

På tisdag 23 januari 19.00 spelar Fagersta borta mot Smedjebacken, och Guldsmedshyttan hemma mot Arboga.


Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: