Nik Unuk det stora utropstecknet när Fagersta slog Hallsberg Hockey

Fagersta besegrade Hallsberg Hockey hemma i hockeytvåan västra B herr med 6-1 (3-0, 1-1, 2-0). Men mycket snack handlade om Nik Unuk – som gjorde ett hattrick för Fagersta. 

Övriga mål för hemmalaget gjordes av Karl Hassel, Viktor Johansson och Casper Sandström, målet för Hallsberg Hockey gjordes av Daniel Lindberg.

– Äntligen får vi utdelning på chanserna vi skapar. Viktiga tre poäng för oss. Återigen gör vi en bra prestation med skillnaden att vi gör mål ikväll, detta har varit något vi pratat om och tränat på en tid så det är roligt och viktigt att det ger resultat. Nik gör en bra match rakt igenom och han har haft många chanser över tid så jag är inte förvånad att det blev ett hattrick men han hade även kunnat göra 1-2 mål till ikväll, tyckte Fagerstas tränare Mathias Morén, efter matchen.

Hallsberg Hockeys tränare Gunnar Lejdborg kommenterade matchen:

– Vi återhämtade oss inte resultatmässigt efter de snabba målen i första perioden. Resultatet speglar inte riktigt matchbilden men vår ineffektivitet. Men huvudsaken är att Philip blir bra, resten är en bisak, speciellt på den här nivån.

Fagersta spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 3-0 genom tre snabba mål tidigt i perioden av Casper Sandström, Viktor Johansson och Nik Unuk. Hallsberg Hockey reducerade dock till 3-1 genom Daniel Lindberg tidigt i andra perioden av perioden.

Fagersta gjorde dock två mål och gick från 3-1 till 5-1, målen av Karl Hassel och Nik Unuk. 2.44 in i tredje perioden slog Nik Unuk till på nytt på pass av Karl Hassel och Viktor Johansson och ökade ledningen för Fagersta. Det fastställde slutresultatet till 6-1.

Fagerstas Nik Unuk stod för tre mål och ett assist, Viktor Johansson gjorde ett mål och spelade dessutom fram till tre mål och Karl Hassel gjorde ett mål och två målgivande passningar.

Fagersta har tre segrar och två förluster och 16–13 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Hallsberg Hockey har en vinst och fyra förluster och 11–22 i målskillnad.

För hemmalaget betyder resultatet femte plats i tabellen. Hallsberg Hockey är på sjätte plats.

På fredag 19 januari 19.00 spelar Fagersta hemma mot Guldsmedshyttan, och Hallsberg Hockey hemma mot Smedjebacken.


Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: