Efter förlustraden: Seger igen för Hallsberg Hockey – 5-3 mot Hallstahammar

Fem förluster i rad i hockeytvåan västra B herr räckte. Borta mot Hallstahammar bröts den tuffa sviten för Hallsberg Hockey. Det blev 3-5 (1-0, 0-3, 2-2) i matchen på fredagen.

– Det var skönt att få vinna och att vi äntligen fått in några puckar, tyckte Hallsberg Hockeys tränare Gunnar Lejdborg, efter matchen.

Hallstahammar tog ledningen efter 14.46, genom Oscar Rogerson framspelad av Anton Kaskikallio och Victor Söderholm. Hallsberg Hockey gjorde dock tre raka mål i andra perioden och gick från underläge 1-0 till ledning med 1-3 inom bara 3.37. Hallstahammar reducerade dock till 2-3 genom Didrick Avelin tidigt i tredje perioden av matchen.

Hallsberg Hockey utökade ledningen igen genom Oskar Holmstedt efter 2.26.

Hallstahammar gjorde 3-4 genom Kevin Jansson Lorek efter 7.50 av matchen.

Hallsberg Hockey kunde dock avgöra till 3-5 med 52 sekunder kvar av matchen genom Oskar Holmstedt.

Hallsberg Hockeys Oskar Holmstedt stod för fyra poäng, varav två mål och Daniel Lindberg gjorde två mål och ett assist. Victor Söderholm hade tre assists för Hallstahammar.

Båda lagen har nu en vinst och fyra förluster på de senaste fem matcherna, Hallstahammar med 13–17 och Hallsberg Hockey med 12–21 i målskillnad.

För Hallsberg Hockey gör resultatet att man nu ligger på femte plats i tabellen, medan Hallstahammar är på sjunde plats.

I nästa omgång har Hallstahammar Arboga borta i Freebo Arena, fredag 19 januari 19.00. Hallsberg Hockey spelar borta mot Fagersta tisdag 16 januari 19.00.