Kumla Hockey klart för spel i Alltvåan

Kumla Hockey säkrade spel i Alltvåan genom att besegra Fagersta på bortaplan med 4-1 (4-0, 0-0, 0-1).

– Bra match av oss idag och spelar moget första perioden och Fagersta tävlar och står upp och i 60 minuter och det blir en bra hockeymatch. Andra och tredje spelar vi helt okej men inte lika som i första men tar kliv i matcherna, tyckte Kumla Hockeys tränare Richard Lindelöf, efter matchen.

Fagerstas tränare Mathias Morén:

– Bra fråga, jag upplever rent spel och chansmässigt att vi är bättre än Kumla i första. Så det känns konstigt att det står 0-4 efter den. Kumla är ett bra lag och tar vara på sina chanser och tyvärr bjuder vi de på dessa chanser och det tar vi med oss rättar till! Sen 0-0 efter andra och 1-0 i tredje som jag tycker speglar matchen. Trots en jobbig förlust gör vi 55 bra minuter idag, där vi är påkopplade och jobbar för laget. Så jag tar ändå med en bra känsla tills nästa match på fredag borta mot Arboga.

Efter tre segrar i rad för Fagersta tog det stopp. Kumla Hockey tog i stället åttonde segern i rad.

Kumla Hockey spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-4 genom två mål av Viktor Greveback, ett mål av Robin Karlsson och ett mål av Anton Widmark.

Andra perioden blev mållös. 10.38 in i tredje perioden nätade Fagerstas Viktor Johansson framspelad av Anton Sohlin och Johan Ekström och reducerade för Fagersta. Mer än så blev det dock inte för Fagersta.

Det här betyder att Fagersta är kvar på femte plats, och att Kumla Hockey fortfarande leder serien.

På fredag 12 januari 19.00 spelar Fagersta borta mot Arboga, och Kumla Hockey hemma mot Smedjebacken.


Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: