JÄTTERASET: AIK missar andraplatsen

AIK hade en 3-0-ledning och andraplatsen var så gott som klar. Då rasade laget ihop och förlorade med 4-3 och slutar nu trea i tabellen.

Det såg inte ut att bli något drama om topplatserna i Hockeyallsvenskan. Då bjöd AIK på en rejäl groda och tappade en 3-0-ledning till 3-4.

Något som innebär att Södertälje nu går om i tabellen på målskillnad och kniper andraplatsen i tabellen. Det här innebär att AIK kan ställas mot Brynäs redan i semifinalen, eller att man tappar hemmafördelen vid ett eventuellt möte med Södertälje.

Oscar Nord, Mathew Maione och Zion Nybeck gjorde alla mål i den första perioden för att ge AIK en 3-0-ledningen redan i den första perioden.

Raset började – Anton Klint tvåmålsskytt

I den andra perioden kom reduceringen när Anton Klint hittade nät. Ludvig Georgsson reducerade sedan ytterligare en gång för att göra matchen spännande.

Med uttagen målvakt kom det sedan också en kvittering till 3-3. Det var då William Eriksson som hittade målet. AIK hade sedan en puck i stolpen med bara sekunder kvar.

Men sedan kom Almtunas segermål på övertiden. Det var då Anton Klint som gjorde sitt andra mål i matchen och avgjorde.

TV: Alexander Wennbergs fem snyggaste mål 23/24