Efterlängtad seger för Västerås – bröt förlustsviten mot Tingsryd

Västerås har haft en tung period med åtta förluster i rad i Hockeyallsvenskan. Men borta mot Tingsryd bröts den tunga sviten. Det blev 1-4 (0-1, 1-2, 0-1) i matchen i Dackehallen.

Västerås tog ledningen efter 17.38, genom Alexander Lindelöf assisterad av Erik Flood och Jared Dmytriw. Västerås gjorde två snabba mål i andra perioden och gick från 0-1 till 0-3, målen av Adam Hofbauer och Jared Dmytriw.

Efter 14.50 av perioden kunde Felix Olsson göra 1-3 för Tingsryd. Västerås punkterade matchen med ett 1-4-mål med 49 sekunder kvar att spela återigen genom Adam Hofbauer på pass av Gabriel Kangas och Niilo Halonen. 1-4-målet blev matchens sista.

För hemmalaget betyder resultatet tolfte plats i tabellen. Västerås är på elfte plats.

Tingsryd tar sig an Östersunds IK i nästa match hemma fredag 23 februari 19.00. Västerås möter samma dag 18.00 Björklöven borta.