Djurgården vinnare mot Bik Karlskoga – avgjorde i förlängningen

Det var lika efter 60 minuter, men i förlängningen kunde till slut Djurgården avgöra den jämna matchen hemma mot Bik Karlskoga i Hockeyallsvenskan. Slutresultatet blev 3-2 (1-1, 1-0, 0-1, 1-0). David Blomgren blev matchhjälte för Djurgården med sitt mål i förlängningen.

Djurgårdens fina hemmaform håller i sig. Segern var fjärde raka på Hovet.

Första perioden var jämn. Bik Karlskoga inledde bäst och tog ledningen genom Otto Stenberg efter 13.16, men Djurgården kvitterade genom Linus Klasen i slutet av perioden. Djurgården gjorde också 2-1 efter 14.28 i andra perioden när Linus Klasen slog till återigen framspelad av Wiktor Nilsson. 10.15 in i tredje perioden slog Gustaf Thorell till på pass av Jesper Norbäck och Albert Lyckåsen och kvitterade för Bik Karlskoga. I förlängningen tog det 1.21 innan Djurgården avgjorde till 3-2. Stor matchhjälte blev David Blomgren, framspelad av Daniel Glad och Linus Klasen.

Linus Klasen gjorde två mål för Djurgården och spelade dessutom fram till ett mål.

Det här var Djurgårdens tolfte uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Bik Karlskogas elfte uddamålsförlust.

För Djurgården gör resultatet att man nu ligger på tredje plats i tabellen, medan Bik Karlskoga är på tionde plats.

I nästa match, onsdag 14 februari 19.00, har Djurgården Nybro hemma på Hovet, medan Bik Karlskoga spelar borta mot Västerås.