Tung seger för Brynäs i toppmatchen mot Djurgården

Det var två topplag som möttes i Hockeyallsvenskan på onsdagen. Och det slutade med seger för Brynäs, som besegrade Djurgården hemma med 4-3 (1-2, 1-0, 1-1, 0-0, 1-0) efter straffar.

Djurgården startade matchen vassast. Laget ryckte åt sig ledningen med 0-2, genom mål av Axel Andersson och Kevin Karlsson innan Brynäs svarade och gjorde 2-1 genom Jack Kopacka. Efter 19.14 i andra perioden nätade Johan Larsson, framspelad av Jordie Benn och Miks Indrasis och kvitterade för Brynäs. Efter 8.13 i tredje perioden gjorde Djurgården 2-3 genom Olle Liss.

Efter 9.06 av matchen kunde Simon Robertsson kvittera till 3-3 för Brynäs.

Fjärde perioden blev mållös.

Brynäs har tre segrar och två förluster och 15–17 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Djurgården har två vinster och tre förluster och 12–15 i målskillnad. Det här var Brynäs sjunde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Djurgårdens sjätte uddamålsförlust.

Det här betyder att Djurgården ligger på fjärde plats i tabellen, och att Brynäs leder serien.

Brynäs möter Mora i nästa match borta fredag 9 februari 19.00. Djurgården möter samma dag Bik Karlskoga hemma.