SSK vann efter stark vändning mot Kalmar

Bortalaget Kalmar ledde matchen mot SSK, men i andra perioden fick SSK rejäl utdelning. Laget gjorde fyra raka mål, och Kalmar orkade aldrig resa sig. Till slut blev det 4-2 (0-2, 4-0, 0-0) i matchen i Hockeyallsvenskan.

Kalmars tränare Viktor Tuurala om matchen:

– Vi är lite för upp och ner ikväll. Vi har jättebra perioder men för låga dalar. Synd, vi gör tillräckligt mycket bra saker för att få med oss ett positivt resultat, men lyckas inte hålla ihop det hela vägen. Har en positiv push mot slutet.

Kalmar startade matchen bäst och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom två snabba mål tidigt i perioden av Kim Strömberg och Shawn Boudrias. SSK gjorde dock fyra raka mål i andra perioden och gick från underläge 0-2 till ledning med 4-2. SSK:s mål gjordes av Sebastian Dyk 2, Christopher Liljewall och Viktor Liljegren. Tredje perioden blev mållös, och SSK höll i sin 4-2-ledning och vann.

Sebastian Dyk gjorde två mål för SSK och spelade dessutom fram till ett mål.

SSK ligger på tredje plats i tabellen efter matchen, medan Kalmar är på elfte plats.

I nästa match möter SSK Västerås borta och Kalmar möter Nybro hemma. Båda matcherna spelas fredag 2 februari 19.00.