SSK vände underläge och vann

SSK låg under inför sista perioden i hemmamatchen i Hockeyallsvenskan mot Almtuna. Men laget vände underläget, och vann, med 4-2 (1-0, 0-2, 3-0) i onsdagens match i Scaniarinken.

SSK startade matchen piggt och tog ledningen direkt i matchöppningen. Efter bara 1.16 slog Marcus Eriksson till framspelad av Daniel Norbe och Filiph Engsund.

Efter 8.24 i andra perioden nätade Jakob Ragnarsson, på pass av Oliver Kandergård och kvitterade för Almtuna. Carl Wassenius gjorde dessutom 1-2 efter 9.27 framspelad av Oscar Birgersson.

– Det är inte tillräckligt bra… inte bra helt enkelt. Vi slarvar mycket med puck. Vi är inte riktigt med där ute. Vi vinner för få kamper, det är det som resulterar i att de får mer press. Vi måste komma ut och vilja vara hör, sa Filiph Engsund i TV4 efter andra perioden.

Klev ifrån i slutminuterna

SSK gjorde dock tre raka mål i tredje perioden och gick från underläge 1-2 till ledning med 4-2. 3-2-målet kom med bara 02.32 kvar att spela. Och med 17 kvar kom också 4-2.

SSK har tre segrar och två förluster och 21–18 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Almtuna har en vinst och fyra förluster och 10–15 i målskillnad.

För Almtuna gör resultatet att man nu ligger på elfte plats i tabellen, medan SSK är på andra plats.

I nästa match, fredag 26 januari, har SSK Björklöven borta i Winpos Arena 20.30, medan Almtuna spelar hemma mot Västervik 19.00.