Västervik plockar in Pelle Torstensson som assisterande tränare

Västervik kämpar i botten av den hockeyallsvenska tabellen. Nu meddelar klubben att man förstärker ledarstaben med Pelle Torstensson.

Via sin hemsida meddelar Västervik att Pelle Torstensson stärker upp den hockeyallsvenska klubbens ledarstab. 

– Efter lite mer än halva säsongen spelad så är inte resultatet som vi önskat. Vi har bollat flera alternativ och tror vi kommit fram till en lösning som fungerar utifrån fler perspektiv, säger klubbchefen Petra Axelsson.

Torstensson är sedan den här säsongen föreningens junior- och ungdomsansvarig och kommer alltjämt ha kvar den tjänsten. Tjänsten som assisterande tränare i A-laget är på deltid, skriver klubben.

“En väldigt duktig tränare”

På tränarbänken står sedan tidigare Nichlas Falk (huvudtränare) och Joakim Hagelin (assisterande tränare). I ledarstaben ingår även målvaktstränaren Gabriel Remelin.

– Pelle har gjort ett jättebra jobb med våra juniorer och nu får vi in en väldigt duktig tränare med hög kompetens som har erfarenheten av vad som krävs på elitnivå, säger sportchefen Victor Öhman.

Torstensson har tidigare varit verksam i Linköpings juniorverksamhet och har även haft rollen som assisterande förbundskapten i det svenska U17-landslaget. Mellan 2017 och 2023 coachade han utomlands och har bland annat tre säsonger som i norska högstaligan med Lillehammer, varav två som huvudtränare, samt två säsonger i rumänska ligan som huvudtränare.

Västervik ligger på nästjumboplatsen i Hockeyallsvenskan med 28 inspelade poäng på 34 matcher. Laget har tio poäng upp till Tingsryd på säker mark, men då har den småländska konkurrenten även spelat två matcher färre än Västervik.

Närmast för Västervik väntar en bortamatch mot just Tingsryd i morgon.


TV: Elias Lindholm om ‘nya’ Calgary

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: