Skön seger för Kalmar mot Bik Karlskoga i första matchen

Kalmar har övertaget mot Bik Karlskoga i Hockeyallsvenskans åttondelsfinal, efter seger på hemmaplan med 3-2 (0-0, 0-1, 3-1) i första matchen. På bortaplan i Nobelhallen på onsdag kan Kalmar därmed avgöra serien.

– Tycker vi kommer loss i spelet med pucken lite bättre ju längre matchen lider. Vi gillar sättet som vi jobbar hårt för varandra, vi hade roligt tillsammans ikväll, vi ser fram emot nästa match, kommenterade Kalmars tränare Viktor Tuurala.

Den första perioden slutade mållös. Efter 10.47 i andra perioden gjorde Bik Karlskoga 0-1 genom Eskild Bakke Olsen.

Efter 20.33 av perioden kunde Theoklis Theocharidis gjorde 1-1 för Kalmar. Kalmar startade också tredje perioden bäst. Laget gick upp till en 3-1-ledning genom mål av Luka Burzan och Gabriel Olsson. Bik Karlskoga gjorde 2-3 genom Henrik Larsson efter 19.09 men kom aldrig närmare.

Nästa match spelas på onsdag 19.00, i Nobelhallen.