Bik Karlskoga tog ny seger mot SSK – leder med 2-0

Bik Karlskoga har greppet om matchserien mot SSK i HockeyAllsvenskan Kvartsfinal, efter seger efter förlängning på bortaplan med 3-2 (0-1, 0-0, 2-1, 0-0, 1-0). Därmed leder Bik Karlskoga matchserien med 2-0.

Eskild Bakke Olsen blev matchhjälte med sitt avgörande 3-2-mål med bara 15 sekunder kvar av matchen.

SSK tog ledningen efter 18 minuters spel, genom Hampus Harlestam assisterad av Miikka Pitkänen och Henrik Malmström.

Inget av lagen lyckades göra mål i andra perioden. 2.58 in i tredje perioden nätade Bik Karlskogas Filip Sveningsson framspelad av Jesper Kokkonen och Kalle Jellvert och kvitterade för Bik Karlskoga.

8.59 in i perioden slog Filiph Engsund till på pass av Sebastian Dyk och Linus Videll och gav laget ledningen för SSK.

Efter 16.47 nätade Otto Stenberg på pass av Viktor Lang och Eskild Bakke Olsen och kvitterade för Bik Karlskoga.

I förlängningen tog det 39.45 innan Bik Karlskoga också avgjorde till 2-3. Stor matchhjälte blev Eskild Bakke Olsen, på pass av Jesper Norbäck och Otto Stenberg.

Lagen möts igen på fredag 19.00, i Nobelhallen.