Bortasegern mot Björklöven förlänger sviten för Färjestad

Färjestad är svårstoppat för tillfället. När laget mötte Björklöven borta i Winpos Arena på lördagen blev det ännu en seger. Slutresultatet 1-3 (1-1, 0-1, 0-1) innebär att Färjestad nu har sex segrar i följd i HockeyAllsvenskan norra, och är fortfarande obesegrat i år.

Första perioden var jämn. Björklöven inledde bäst och tog ledningen tidigt genom Isabelle Lundin-Lundgren efter 1.30, men Färjestad kvitterade genom Julia Pettersson efter 13.37. Färjestad gjorde också 1-2 efter 6.29 i andra perioden när Gabriella Johansson slog till framspelad av Gina Brevik Kristiansen. Laget punkterade matchen med ett 1-3-mål med 26 sekunder kvar att spela genom Gina Brevik Kristiansen på pass av Alexa Mcmillan och Gabriella Johansson. Brevik Kristiansen fullbordade därmed Färjestads vändning. Det fastställde slutresultatet till 1-3.

Det här betyder att Björklöven ligger kvar på fjärde plats i tabellen, och Färjestad på andra plats.

Björklöven tar sig an Örebro Hockey i nästa match hemma söndag 21 januari 12.00. Färjestad möter samma dag 15.30 Skellefteå borta.