Sundsvall klart för kval efter seger mot Nyköping

Efter seger, 6-3 (2-1, 1-1, 3-1), på bortaplan mot Nyköping står det klart att Sundsvall efter en bra säsong i allettan norra är klart för kval till Hockeyallsvenskan.

Sundsvall har därmed fyra raka segrar. Nyköping däremot har nio raka förluster.

Sundsvall tog ledningen efter tolv minuters spel, genom David Åhlin assisterad av Mathias Wikudd och Joel Nyman.

Nyköping kvitterade till 1-1 efter 13.59, när Joshua Laframboise fick träff framspelad av John Moberg och Hampus Andersson.

Sundsvall tog ledningen på nytt efter 18.50, när Sebastian Kaijser slog till på pass av Filip Wiberg och Johan Lindholm.

Sundsvall utökade ledningen genom Samuel Eklund efter 6.35 i andra perioden.

Nyköping reducerade dock till 2-3 genom Viktor Fridolfsson efter 7.36 av perioden. Sundsvall hade övertaget i tredje perioden. Laget inledde målskyttet efter 1.55 genom Filip Wiberg, och gick upp till 2-5 innan Nyköping svarade.

Segern skrevs till slut till 3-6 för Sundsvall.

Sundsvalls Johan Lindholm stod för fyra poäng, varav två mål, Sebastian Kaijser gjorde ett mål och två assist och Filip Wiberg gjorde ett mål och spelade fram till två mål.

Med två omgångar kvar är Nyköping sist i serien, och Sundsvall är på sjunde plats.

Nästa motstånd för Nyköping är Piteå. Sundsvall tar sig an Hanviken borta. Båda matcherna spelas söndag 25 februari 16.00.