Seger på straffar för Bodens HF hemma mot Hanviken

Bodens HF vann till slut en jämn match mot Hanviken i allettan norra. Avgörandet kom först i straffläggningen där Bodens HF var starkare och vann med 2-1 (1-0, 0-1, 0-0, 0-0, 1-0). Jesper Ylivainio blev hjälte i straffläggningen.

– En rätt så bra hockeymatch. Första vi kommer ut bra och får bra tryck mot mål och sedan utdelning på det. Andra är mycket böljande fram och tillbaka, vi får inga långa anfall på de som vi fick i första, Hanviken gör 1-1 i powerplay. 3e börjar vi bra och skapar många chanser för att vinna matchen under ordinarie tid, men övertid och straffar där vi drar det längsta strået och får bonus poängen, kommenterade Bodens HF:s tränare Magnus Sundquist.

Bodens HF började bäst och gjorde 1-0 redan i matchupptakten. Efter bara 3.10 slog Fabian Nilsson till på pass av Emil Lindblom och Kevin Arvidsson. Efter 18.09 i andra perioden slog Tim Kämpeberg till, på pass av Filip Karlsson-Tägtström och Erik Palm och kvitterade för Hanviken. Tredje perioden blev mållös och det tog matchen till förlängning.

Fjärde perioden blev mållös.

Det här var Bodens HF:s tredje uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Hanvikens fjärde uddamålsförlust.

Bodens HF ligger på sjätte plats i tabellen efter matchen, medan Hanviken ligger på sjunde plats.

Nästa motstånd för Bodens HF är Nyköping. Hanviken tar sig an Kiruna borta. Båda matcherna spelas söndag 11 februari 15.00.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: