Väntad seger för Vimmerby som förlänger vinstsviten

Allt talade för seger för Vimmerby, och så blev det också när det formstarka laget mötte KRIF på bortaplan. Efter segersiffrorna 4-1 (0-0, 1-1, 3-0) har nu Vimmerby fem raka segrar. KRIF har åtta förluster i rad i allettan södra.

Första perioden blev mållös. Efter 2.00 i andra perioden gjorde Vimmerby 0-1 genom Martin Pärna.

Efter 9.28 av perioden kunde Daniel Andersson kvittera till 1-1 för KRIF. Vimmerby spelade bra i tredje perioden och gick från 1-1 till 1-4 genom mål av Hugo Ollila, Eddie Levin och Pelle Ström och avgjorde matchen. Det sista målet kom med 2.6 kvar att spela.

Det här betyder att KRIF ligger kvar på tionde och sista plats i tabellen, och Vimmerby på första plats. Ett fint lyft i tabellen för Vimmerby som så sent som den 6 januari låg på femte plats.

I nästa omgång har KRIF Visby/Roma borta i Visby Ishall, fredag 26 januari 19.00. Vimmerby spelar hemma mot Karlskrona onsdag 24 januari 19.00.