Seger för Halmstad med 4-1 mot Dalen

Halmstad besegrade Dalen på hemmaplan i fredagens möte i allettan södra. 4-1 (1-1, 1-0, 2-0) slutade matchen.

– En jämn och tajt match där vi börjar lite spänt och avvaktande, men från 2:a perioden och framåt är vi det klart bättre laget. Dalen är svårspelade och det är match hela vägen in men vi vinner rättvist. Skönt att studsa tillbaka efter förlusten senast, och extra skönt att bryta förlustraden på hemmais, kommenterade Halmstads tränare Jens Berggrad efter matchen.

Första perioden var jämn. Dalen inledde bäst och tog ledningen genom Hugo Rostedt efter 14.15, men Halmstad kvitterade genom Ludvig Wulff i slutet av perioden. Halmstad gjorde också 2-1 efter 18.54 i andra perioden när Hugo Johansson hittade rätt på pass av Marcus Borgh och Jonatan Lundgren. Tredje perioden var länge mållös. Halmstad gick från 2-1 till 4-1 genom två snabba mål på 1.36 i slutet av perioden av Marcus Borgh och Viktor Bernhardtz och avgjorde matchen. Det sista målet kom med 1.56 kvar att spela.

Halmstad har tre segrar och två förluster och 21–15 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Dalen har två vinster och tre förluster och 13–17 i målskillnad.

Det här betyder att Halmstad nu ligger på andra plats i tabellen, och Dalen är på tredje plats. Så sent som den 29 december låg Halmstad på sjätte plats i tabellen.

Halmstad tar sig an Skövde i nästa match borta onsdag 24 januari 19.00. Dalen möter Tranås hemma fredag 26 januari 19.00.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: