Tranås vann efter förlängning mot Skövde

Tranås tog en stark seger mot Skövde borta i allettan södra. I förlängningen kunde Tranås avgöra till 5-4 (1-0, 3-1, 0-3, 1-0) och ta bonuspoängen. Stor matchhjälte med bara 24 sekunder kvar i förlängningen blev Pontus Eklöf som stod för det avgörande målet.

Tranås tog ledningen efter tolv minuters spel, genom Erik Brissle framspelad av Philippe Caron och Pontus Eklöf. Tranås gjorde 0-2 genom Oscar Gustafsson efter 5.05 i andra perioden.

Skövde reducerade dock till 1-2 genom Alexander Artursson efter 5.48 av perioden.

Tranås gjorde dock två snabba mål och gick från 1-2 till 1-4, målen av Samuli Rahikainen och Martin Skärberg. 1.27 in i tredje perioden nätade Skövdes Karl Jonsson på pass av Emil Smedberg och reducerade för Skövde.

Efter 13.55 i tredje perioden reducerade Skövde på nytt genom Jesper Andersson på pass av Karl Jonsson.

Efter 15.23 slog Alexander Ternblad till framspelad av Jesper Emanuelsson och kvitterade för Skövde.

I förlängningen tog det 4.36 innan Tranås avgjorde till 4-5. Matchvinnare för bortalaget blev Pontus Eklöf, på pass av Gabriel Eklund.

Skövde har en vinst och fyra förluster och 13–14 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Tranås har tre vinster och två förluster och 21–14 i målskillnad. Det här var Skövdes tredje uddamålsförlust den här säsongen.

För Skövde gör resultatet att laget nu ligger på sjätte plats i tabellen, medan Tranås är på femte plats.

Skövde möter KRIF i nästa match hemma onsdag 17 januari 19.00. Tranås möter samma dag Halmstad borta.