William Halldén gjorde två mål för Kalix i segern mot Borlänge

Kalix vann mötet med Borlänge borta med 6-3 (1-1, 2-0, 3-2) på lördagen i Vårettan norra herr.

Segern var Kalix femte på de senaste sex matcherna.

Första perioden var jämn. Kalix inledde bäst och tog ledningen genom Filip Lindbäck efter 5.12, men Borlänge kvitterade genom Martin Janolhs i slutet av perioden. Kalix startade andra perioden bäst och gick från 1-1 till 1-3 genom mål av William Halldén och Mack Keryluck. Även i tredje perioden var det Kalix som var starkast. Laget vann perioden med 2-3 och matchen med 6-3.

Kalix Oscar Kohlström stod för fyra poäng, varav ett mål och Conner Jean hade tre assists.

För hemmalaget betyder resultatet sjätte plats i tabellen. Kalix är på andra plats.

Söndag 14 januari möter Borlänge Clemensnäs hemma 14.00 och Kalix möter Falu IF borta 16.00.