Kalix segrare hemma mot Örnsköldsvik Hockey

Kalix vann hemma mot Örnsköldsvik Hockey i Vårettan norra herr. Matchen på onsdagen slutade 6-2 (1-0, 4-1, 1-1).

Segern var Kalix fjärde på de senaste fem matcherna.

Kalix tog ledningen efter 17 minuters spel, genom Nicholas Pryce framspelad av Alfred Hjälm och Linus Håkansson. Kalix var starkast i även i andra perioden. Laget vann perioden med 4-1 och ställningen efter två perioder var 5-1.

Efter 7.43 i tredje perioden ökade Kalix på till 6-1, återigen genom Nicholas Pryce.

Jakob Lundberg reducerade förvisso, men närmare än 6-2 kom inte Örnsköldsvik Hockey. Kalix tog därmed en stabil seger.

Kalix Alfred Hjälm hade tre assists och Mack Keryluck stod för två mål och ett assist.

Kalix har nu elva poäng efter fem spelade matcher, medan Örnsköldsvik Hockey har tre poäng efter tre matcher.

Lördag 13 januari 16.00 spelar Kalix borta mot Borlänge. Örnsköldsvik Hockey möter Wings Arlanda hemma i Skyttishallen söndag 14 januari 16.00.