Eskilstuna Linden besegrade Tyringe med knapp marginal

Ett måls övervikt avgjorde en målmässigt jämn match för Eskilstuna Linden, som vann hemma mot Tyringe med 3-2 (1-0, 1-1, 1-1) i Vårettan södra herr på onsdagen.

Eskilstuna Linden tog ledningen efter åtta minuters spel, genom Lucas Ekholm framspelad av Oliver Skoog och Adam Helldén. Eskilstuna Linden gjorde 2-0 genom Alex Korpela efter 12.26 i andra perioden och tog ett rejält grepp om matchen.

Tyringe reducerade dock till 2-1 genom Elias Dervall-Svensson med 3.57 kvar att spela av perioden. Eskilstuna Linden utökade ledningen igen genom Thom Flodqvist efter 5.38 i tredje perioden.

Elias Dervall-Svensson reducerade dock för Tyringe med bara en minut kvar att spela och skapade spänning.

Det här var Eskilstuna Lindens andra uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Tyringes andra uddamålsförlust.

Eskilstuna Linden stannar därmed på tionde och sista plats, och Tyringe på sjunde plats, i tabellen.

I nästa match möter Eskilstuna Linden Forshaga borta och Tyringe möter Borås borta. Båda matcherna spelas söndag 28 januari 16.00.