Otto Henell det stora utropstecknet när Alvesta slog Borås

Alvesta besegrade Borås hemma i Vårettan södra herr med 4-1 (1-0, 1-1, 2-0). Men snackisen var Otto Henell – som gjorde ett hattrick för Alvesta. William Wennström gjorde också ett mål för segrarna, enda målskytt för Borås blev Robin Höglund.

Därmed har Alvesta vunnit fyra matcher i rad i Vårettan södra herr.

Alvesta tog ledningen efter sju minuters spel, genom Otto Henell framspelad av Måns Hermansson och Shane Heffernan. Efter 2.55 i andra perioden slog Robin Höglund till, framspelad av Albin Storm och William Svensson och kvitterade för Borås.

Alvestas Otto Henell gjorde 2-1 efter 9.45.

Tredje perioden var länge mållös. Alvesta gick från 2-1 till 4-1 genom två snabba mål på 48 sekunder i slutet av perioden av William Wennström och Otto Henell och avgjorde matchen. Det sista målet kom med 1.26 kvar att spela.

Alvestas Otto Henell gjorde tre mål.

Alvesta har fyra segrar och en förlust och 20–12 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Borås har tre vinster och två förluster och 14–11 i målskillnad.

Det här betyder att Alvesta nu ligger på tredje plats i tabellen, och Borås är på andra plats. Ett fint lyft i tabellen för Alvesta som så sent som den 4 januari låg på sjunde plats.

Nästa motstånd för Alvesta är Tyringe. Borås tar sig an Eskilstuna Linden hemma. Båda matcherna spelas söndag 21 januari 16.00.