Brödernas/Väsby utjämnade serien mot Mariestad

Brödernas/Väsby segrade borta med 2-1 (1-0, 1-0, 0-1) mot Mariestad i kvartsfinalen i hockeyettans och utjämnade därmed till 2-2 i matchserien, och nästa match blir helt avgörande.

– Som övriga matcher i den här serien så är det jämnt, tufft och tajt. Den här gången drog motståndarna det längsta strået och den går till en femte och avgörande match, kommenterade Mariestads tränare Ronny Helander.

Brödernas/Väsby tog ledningen efter 18.50, genom Jacob Spångberg assisterad av Filip Barklund. Efter 9.55 i andra perioden nätade Carl Wassenius, framspelad av Sebastian Walfridsson och Gilbert Gabor och gjorde 0-2. 1.37 in i tredje perioden slog Joel Thulin till på pass av Jesper Lindén och Andreas Thelander och reducerade för Mariestad. Fler mål än så blev det inte för Mariestad.

Lagen möts igen på onsdag 19.00, i Renew Arena.