Kristianstad avgjorde matchserien mot Sundsvall efter rysare

Efter seger på bortaplan med 4-3 (1-0, 2-2, 0-1, 1-0) efter förlängning har Kristianstad nu avgjort matchserien mot Sundsvall i HockeyEttan Semifinal. Därmed vann Kristianstad med 3-1 i matcher.

Linus Pettersson stod för Kristianstads avgörande mål 1.02 in i förlängningen.

Kristianstad tog ledningen efter 19.25, genom Georg Weigelt framspelad av Joel Svensson. Efter 3.17 i andra perioden gjorde Kristianstad 0-2 genom Joel Ratkovic-Berndtsson.

Sundsvall reducerade dock till 1-2 genom Filip Wiberg tidigt i perioden av perioden.

Kristianstad utökade ledningen igen genom Elliot Ekefjärd efter 13.19 och kom allt närmare segern.

Sundsvall gjorde 2-3 genom Isak Norén med 2.47 kvar att spela av perioden. Laget kvitterade till 3-3 med 56 sekunder kvar att spela genom Anton Falberg på pass av Mathias Wikudd och Emil Melander. I förlängningen tog det 1.02 innan Kristianstad avgjorde till 3-4. Stor matchhjälte blev Linus Pettersson, på pass av Joel Svensson och Christian Lindberg.