Lauri Pajuniemi svarar – efter flyttryktet: “Allt jag kan säga är…”

Lauri Pajuniemi var tillbaka för Malmö efter sin avstängning och låg bakom lagets alla mål i förlusten mot HV71. 
Samtidigt ryktas den finske stjärnan redan vara klar för en övergång till Lausanne i Schweiz till nästa säsong. 
– Jag kan inte kommentera det, säger Pajuniemi till hockeysverige.se.

JÖNKÖPING (HOCKEYSVERIGE.SE)

Det var en ångestladdad match i kväll mellan HV71 och Malmö Redhawks, då det bara skiljde fyra poäng inför matchen mellan de båda lagen som ligger på varsin sida kvalstrecket.

För Malmö blev det då en tung förlust eftersom skåningarna förlorade med 5-3.
– Jag är stolt över killarna. Vi kämpade riktigt hårt och var det bättre laget men vi straffades av några misstag. Vi pushade verkligen i tredje och sade att vi inte skulle ge upp trots resultaten. Vi jobbade hårt men fick inte utdelning tyvärr, säger Lauri Pajuniemi till hockeysverige.se efter förlusten.

Det kändes som att ni var heta men fick inte riktigt till det full ut, var det mest otur eller hur ser du på det? 
– Nej, det är aldrig otur. Vi gjorde några misstag som vi får lära av. Vi jobbade stenhårt men fick kanske inte studsarna med oss. På deras första mål så blockerar vi skottet men det tar i stolpen och så går returen ut till deras kille som har öppet mål. Ibland är det så, det är bara hockey och nu får vi fokusera på nästa match.

Pajuniemis succé i återkomsten: “Gav mig självförtroende”

Efter förlusten blir Malmös position i tabellen sämre. De riskerar nu att halka ner under kvalstrecket då HV bara är en poäng bakom med en match mindre spelad.
– Det var en viktig match såklart men det är många matcher kvar att spela och fortfarande mycket poäng att spela om. Jag tror fortfarande på oss och att vi kan spela slutspel men då måste de små detaljerna vara bättre. Om vi fortsätter jobba hårt som vi gjorde i kväll så kommer vi att bli belönade. 

Pajuniemi själv var tillbaka efter avstängning och stod då för 1+2 och låg alltså bakom lagets alla tre mål i förlusten.
– Det kändes bra, jag har jobbat hårt tillsammans med fystränaren Albin (Blomqvist) och jag känner mig i bra form. Det är klart att pucken studsade lite i de första bytena och jag gjorde några dumma misstag men överlag kändes det okej. 

Även om det blev förlust, kan det bygga självförtroende för egen del att leverera direkt i återkomsten? 
– Naturligtvis har jag inte gjort så mycket mål på sistone så det var skönt och gav mig självförtroende att göra mål igen men utan att låta kaxig så är det mitt jobb att göra mål. Jag försöker hjälpa laget offensivt men jag måste vara bättre defensivt också och hjälpa laget att vinna matcher.

Svaret om framtiden: “Det är allt jag kan säga”

Lauri Pajuniemi har stått för en lyckad säsong hittills i Malmö med tio mål och 23 poäng på 31 matcher vilket gör att han ligger tvåa i interna poängligan och har blivit en av lagets viktigaste spelare. 

Men hans kontrakt med klubben går ut och finländaren ryktas då lämna. Enligt Expressen ska Pajuniemi, precis som lagkamraten Janne Kuokkanen, vara klar för spel i schweiziska Lausanne till nästa säsong. 

För hockeysverige.se svarar nu 24-åringen på ryktet. 
– Jag har inga kommentarer till det. Nu är mitt fokus bara här och nu och på nästa match. Jag vill hjälpa laget och göra en bra push här i slutet av säsongen. 

Har du skrivit på någonting till nästa säsong? 
– Jag kan inte kommentera det. 

Finns Malmö fortfarande med i bilden för dig? 
– Ja, eller det jag kan säga just nu är mitt fokus på Malmö just nu. Det är allt jag kan säga.


TV: Det söker Elias Lindholm i sitt kommande kontrakt

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: