Formstarka Leksand vann mot Färjestad

Leksand är svårslaget i J18 Nationell norra herr. Mot Färjestad borta i Löfbergs Arena på lördagen blev det seger igen. Laget vann med 7-2 (3-0, 3-0, 1-2) och har nu fyra segrar i rad.

Leksand spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-3 genom två mål av Viktor Skoglund och ett mål av Måns Dufva. Leksand stod därefter för tre raka mål i andra perioden när laget gick från 0-3 till 0-6 på bara 7.47. Leksand ökade ledningen till 0-7 genom Daniel Floryk efter 7.26 i tredje perioden.

Malte Pihlström och Lucas Ryen reducerade förvisso, men närmare än 2-7 kom inte Färjestad. Leksand tog därmed en säker seger.

Viktor Skoglund och Melvin Novotny gjorde båda två mål och en assist för Leksand.

Resultatet innebär att Färjestad ligger kvar på sjätte plats och Leksand på andra plats i tabellen.

Söndag 18 februari spelar Färjestad hemma mot Mora 12.15 och Leksand mot Örebro Hockey J18 borta 16.00 i Behrn Arena.